Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.



Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...




zondag 23 januari 2011

Voor het eerst weer naar buiten!

Afgelopen week ging het allemaal zijn gangetje met Shazli. Helaas zijn ze nog niet begonnen met het afdoppen van de canule en ik heb geen idee waarom. Heb gisteren een gesprekje gehad met zijn pb'er en a.s. vrijdag hebben we sowieso een familiegesprek met haar en Shazli's arts. Er blijven een aantal dingen liggen die zijn afgesproken en dat is natuurlijk niet zoals het hoort. Het is me nu wel duidelijk dat die 2 bacteriën weg zijn, maar hij heeft wel een andere in zijn longen. Kan nu geen kwaad, hoeft niet behandeld te worden en hij heeft er geen last van. Maar vrijdag gaan we het ook daar verder over hebben. Helaas lijkt de pijn in de heupen en arm erger te worden. Staat dus ook op het lijstje van gespreksonderwerpen.

De therapie vordert gestaag en gaat wel goed. Gisteren zijn we ook lekker met Shazli naar buiten gegaan. In de buurt is een leuk park en daar zijn we doorheen gewandeld. Ook heel even bij de AH binnen geweest. Had de indruk dat de frisse lucht hem goed deed en hij zat lekker rond te kijken. Gaan we vaker doen als het lekker weer is.

Van de week is helaas Shazli's mede-patiënt via wiens vrouw wij in NB terecht zijn gekomen en waar we heel leuk contact mee hebben onverwacht overleden. Ik ben me echt rotgeschrokken en merk dat ik dan echt helemaal van slag ben door dit soort dingen. Het confronteert je er weer eens te meer mee dat deze mensen heel kwetsbaar zijn en dat we elk moment samen moeten koesteren.

Straks rijd ik weer naar Den Haag. Hopelijk heeft hij weer een goede dag!

Groetjes, Karin

5 opmerkingen:

  1. Fijn dat Shazli weer eens naar buiten is geweest, dat moet echt een ervaring voor hem zijn na zo lang binnen te hebben moeten blijven.Ook goed nieuws dat die 2 vervelende bacteriën echt weg zijn. Nou maar duimen dat hij zich goed blijft voelen en flink aan de slag kan met zijn therapie.Groetjes en liefs van ons allemaal! Johan, Natasha, Robbie en Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed gedaan hoor! lekker met hem naar buiten gaan als het weer het toelaat (en het hem geen nare dingen oplevert).
    Pff wat een werk heb je er maar mee hoor! Steeds heen en weer reizen, de gesprekken met artsen en zo. echt petje af hoor!
    Wat naar dat die vrouw is overleden, zo zie je maar hoe kwetsbaar het leven is... en dat het lang niet altijd te verwachten is.
    Ik hoop dat je vandaag weer een fijne dag gehad hebt samen.
    fijne week! Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat rot dat jullie kennis overleden is. Ik kan me heel goed voorstellen dat je dat niet in de koude kleren gaat zitten. Ik hoop dat je het toch een beetje van je af kan zetten want je hebt natuurlijk al genoeg aan je hoofd...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Karin,
    Ongelofelijk wat jij elke keer weer mee moet maken... We leven eigenlijk heel dicht bij elkaar en toch hebben wij vaak geen idee hoe jij moet vechten en wat jou en Shazli overkomt...
    Liefs, Ralph&Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Karin,

    Wij zijn blij met alle goede berichten. Hopelijk is het voor jou ook een beetje vol te houden.

    Gr. Arthur en Helmi

    BeantwoordenVerwijderen