Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
woensdag 26 januari 2011

Afdoppen gaat goed!

Gisteren zijn ze dan toch begonnen met het afdoppen van de canule. En dat gaat supergoed!!! Eigenlijk was het plan om 3 keer 5 minuten te doen, verspreid over de dag, maar de saturatie bleef goed en de ademhaling mooi rustig, dus hebben ze het dopje er gewoon meer dan een uur op laten zitten en dat ging prima. Vandaag heeft hij het zelfs vanaf het opstaan tot half 4 op gehad en ook dat ging goed. Shazli had vandaag sowieso een goede dag trouwens. Hij was fit, vriendelijk en volgde alles weer. Ook de ergotherapie vandaag was heel goed gegaan volgens de aantekeningen in de map. Hij had goed gereageerd op geuren (kan nu de canule afgedopt is ook beter ruiken natuurlijk) en ook weer zijn fles parfum zelf naar zijn neus gebracht. Kleuren van pionnen herkent hij goed, hij kijkt precies naar de kleur waar ze om vraagt. Ook zat hij echt goed tv te kijken weer. Toen ik vroeg of hij een kaartje dat hij had gekregen wilde aanpakken, deed hij dat en hij hield het goed tussen zijn wijsvinger en duim. Al met al dus goede berichten weer.

Groetjes, Karin

10 opmerkingen:

 1. Ik vind het elke keer weer heerlijk om te lezen dat er vooruit gang is :D Geniet er zelf ook van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Karin

  Wat fijn dat het de goede kant opgaat
  Steeds weer een stapje verder en hopelijk uiteindelijk naar een goed herstel
  Vind het nog steeds knap hoe je er mee omgaat
  Reageer wel niet zoveel maar ik volg je wel

  Liefs Ali

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat nu.
  Ik zie je volgende week.
  Liefs Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Karin.

  Heel fijn om te lezen dat er steeds weer een beetje verbetering is bij Shazli. En wat een doorzettingvermogen hebben jullie allebei. Daar heb ik heel veel waardering voor.
  Groetjes van Annemarie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn om een heerlijk positief bericht te lezen. Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een goede berichten allemaal!!
  Ik ben erg blij dat te lezen.
  doe Sjazli de hartelijke groeten van me he ?

  knuffel Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. PS vertel je hem ook wat er allemaal in Egypte gebeurt op dit moment?

  liefs Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou jongens, al met al goed nieuw! We komen binnenkort gezellig bij je op bezoek Shazli. Dan kunnen we eindelijk je nieuwe stek zien. Eerst gaat er weer even een gekke kaart op de bus om je te laten weten dat we aan je denken. Liefs van ons allemaal, Johan, Natasha,Robbie en Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Shazli en Karin,

  Wat en fijne berichten allemaal. Zelfs al weer interesse voor een lekker geurtje.

  Ik volg de weblog van Karin dagelijks en ben een beetje sneu als je een mindere dag heb eb blij als de berichten goed zijn.

  In ieder gavel zijn jullie beide veel in mijn gedachten.
  Lieve groet van Kees en Ria Eikelenboom

  BeantwoordenVerwijderen