Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
maandag 10 januari 2011

Rustig aan...

... gaat het weer een beetje vooruit geloof ik. Shazli is nog wel wat vermoeider dan een paar weken geleden, maar ik ga ervan uit dat hij nog flink moet aansterken qua energie na al dat eten dat maar niet binnen bleef. Hij blijft lachen tegen de verpleging en voor de tv en ook volgt hij mij weer heel erg als ik in zijn kamer ergens heen loop. Gisteren zag ik hem voor het eerst sinds weken ook weer vaak en goed slikken. Hoop zo dat hij dit nu weer oppakt en blijft doen! Ook beweegt hij zijn linkerhand en -voet wat vaker momenteel. Kleine dingen dus en soms gaat het me allemaal niet snel genoeg, maar ja, dat is logisch. Ik weet dat het met heel kleine stapjes gaat, maar je gevoel zegt iets anders. Geduld, dat is het sleutelwoord in deze situatie. Een dezer dagen is er een overleg tussen alle therapeuten enzo en dan krijgen we volgende week of die week erop zelf een gesprek met het team. Ben nu al benieuwd!

Groetjes, Karin

5 opmerkingen:

 1. dat klinkt weer in ieder geval beter zeg, wat een ellende is het toch he? Chapeau voor jou Karin, ik vind je een sterke vrouw!

  Groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat hij snel meer energie krijgt en vooruitgang blijft tonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Karin en Shazli, ik denk dat we blij mogen zijn dat er al zoveel vooruitgang is in zo'n korte tijd. Ik zag net pas dat je in het blogarchief ook 2011 had staan dus ga de andere 2 stukjes ook even lezen. Groetjes, Jessica.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb naar aanleiding van ons gesprekje van afgelopen zaterdag mijn collega de informatie gegeven over NB en hij was er erg blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn om te horen dat het met kleine stapjes vooruit gaat. Hopelijk blijft het eten nu ook goed gaan. Gr Hetty

  BeantwoordenVerwijderen