Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
maandag 3 januari 2011

Beetje beter gelukkig!

Afgelopen week bleef het op en af gaan met Shazli's maag. Hij gaf te vaak over en dat is natuurlijk geen pretje voor hem, maar maakt ook dat hij er bepaald niet sterker op wordt. Ze hebben er van alles aan gedaan om te proberen zijn stoelgang weer op gang te krijgen en dat is gelukt. Afgelopen nacht heeft hij voor het eerst weer eens een braakvrije nacht gehad gelukkig. Gisteren was hij ook weer duidelijk actiever en fitter dan woensdag: hij was was weer nieuwsgierig naar wat er allemaal om hem heen gebeurde en zat er best relaxt bij. Hij volgde ook weer goed en zat echt tv te kijken alsof hij het weer helemaal goed kon begrijpen. Allemaal goede tekenen dus. Ook de arts was vanmorgen heel tevreden. Hopelijk was het dus inderdaad alleen maar last van obstipatie en niets ernstigs. Natuurlijk wordt goed in de gaten gehouden of hij deze sondevoeding nu weer goed verdraagt, want anders moet er iets anders gegeven worden.

Ik heb tegen Shazli gezegd dat 2011 ZIJN JAAR wordt. Dat er een nieuw jaar met nieuwe kansen voor hem ligt en dat we ervoor gaan zorgen dat hij die kansen optimaal gaat benutten. Ik hoop dat het een jaar wordt, waarin we vooral vooruitgang boeken, zodat we de moed erin kunnen houden en telkens weer ergens de kracht vandaan krijgen om door te gaan.

Groetjes, Karin

6 opmerkingen:

 1. Fijn te lezen dat het weer wat beter gaat met Shazli. Toch altijd vervelend want hij kan zijn kracht beter gebruiken. Goed dat jullie de moed er in houden. Ik zeg 2011 wordt jullie jaar. Laten we hopen dat er elke dag een beetje verbetering is.

  Lieve groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje zeg je hebt weer heel wat zorgen gehad de afgelopen week. Knap hoe je steeds weer de moed vind om verder te gaan en positief naar de dingen te kijken. En ik hoop van harte dat 2011 inderdaad jullie jaar wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Karin en Shazli

  De beste wensen voor het nieuwe jaar.
  Dat het een jaar word vol verassingen met grote vooruitgang.
  Wat jammer dat Shazli toch af en toe een terugval heeft.
  Zo lijkt het alsof hij 2 stappen vooruit gaat en dan toch ook weer 1 stap terug.
  Hopelijk gaat dit nu beter dit jaar.
  Wij wensen jullie veel positieve energie en kracht,want jullie lopen nog steeds een berg omhoog.
  Is er al iets te vertellen over de prikkeltherapie?
  We volgen wel via de blog.

  Gr Walther en Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jeetje wat jammer dat het toch steeds weer even wat minder gaat.
  Ik hoop ook echt dat 2011 JULLIE jaar wordt.
  Ik vind het zo knap dat je toch zo positief blijft, ook al zal dat niet altijd zo zijn.
  Dikke knuf Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een dappere meid ben je toch !!!

  big hug.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Karin en Shazli,

  Romano heeft een mooie tekening gemaakt voor Shazli. Nog niks zeggen tegen Shazli want het moet natuurlijk een verassing blijven. Hij heeft een tekening van Egypte gemaakt. Romano had de tekening al een paar dagen af maar we hebben hem vanmiddag pas op de post gedaan. Ivb met de vakantie drukte. Romano heeft de tekening gemaakt omdat Shazli nu niet naar Egypte kan en Egypte een beetje mist maar met de tekening heeft Shazli toch het gevoel dat Egypte bij hem is. We hopen dat Shazli zijn eigen daardoor wat beter voelt. Op een beter jaar, Jessica en Romano.

  BeantwoordenVerwijderen