Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
donderdag 6 januari 2011

Weer bergopwaarts?

Het lijkt weer vooruit te gaan met Shazli gelukkig. Ben er dinsdag en woensdag geweest en het braken lijkt voorbij te zijn. De medicijnen die ervoor moesten zorgen dat de verstopping verdwijnen zou, hebben hun werk gedaan. Nu dus maar hopen dat het goed blijft gaan en dat hij ook zonder die medicijnen niet opnieuw verstopt raakt. Je merkt ook dat hij weer veel fitter is nu. Hij kijkt heel helder, volgt veel en is weer nieuwsgierig naar wat er om hem heen gebeurt. Goede tekenen dus. Ook in de map die de therapeuten invullen las ik berichtjes die erop lijken dat hij op bepaalde pikkels meer reageert. Vandaag is er voor de zekerheid een nieuwe sputumkweek gemaakt (op mijn verzoek). Als het goed is, hebben ze daar over een week de uitslag van en dan hoop ik zeker te weten dat die bacteriën die hij een tijd geleden had weg zijn gebleven. Hoop natuurlijk dat dat zo blijkt te zijn en dat we nu weer een tijdje stappen vooruit gaan maken en niet zoveel achteruit als de laatste 2 weekjes. Nieuw jaar, nieuwe kansen toch?!

Groetjes, Karin

4 opmerkingen:

 1. Hey Karin,

  Moet tot mijn schande toegeven dat ik vandaag pas voor het eerst je blog gelezen heb. Wat fijn dat we zo de ontwikkelingen van Shazli kunnen volgen. Wil je in ieder geval alle goeds met veel positieve dingen samen met Shazli toewensen!! Doe hem als je wilt de groeten van Carla van Arjan van Dijk. Heb niet zo heel erg vaak met hem gewerkt, maar wel altijd met veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Karin en Shazli,
  We wensen jullie natuurlijk een 2011 met een hoop wondertjes toe. We hebben alles weer gelezen en hij heeft er al wat laten zien.Echt jammer dat hij zo'n last van zijn maag gehad heeft, dat kost natuurlijk heel veel energie.Wel heel fijn dat het nu weer wat beter gaat en hopelijk blijven die rot bacterieën nu echt voorgoed weg. Dan kan hij al z'n energie gebruiken om 2011 zijn jaar te laten worden. We zijn blij dat de kaartjes hem zo'n goed gedaan hebben, dus we blijven ze sturen.Deze afgelopen tijd is wel heel zwaar voor jullie geweest en we zijn enorm trots op je Karin, want jij houdt vol en helpt 'm zo goed om te blijven knokken!! Jullie hebben 't verdiend, een liefdevol 2011 met héééééel veel stapjes vooruit!!!! Liefs en sterkte, xxx, Johan, Marianne en de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Karin en Shazli, ben blij dat de medicijnen zijn aangeslagen. We hopen met jullie mee, dat de bacterien verdwenen zijn. Goed van je dat je toch nog even een checkup laat maken. Samen staan jullie sterk> al zijn het maar kleine stapjes die jullie vooruit gaan> elke is er een. Veel liefs, Jessica.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik volg je berichten altijd en wat is er weer veel gebeurd de laatste tijd. Gelukkig gaat het weer bergopwaarts!!! Heel veel sterkte voor jullie beiden!!
  Groetjes Gerda Abou Shanab

  BeantwoordenVerwijderen