Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
zondag 1 mei 2011

Weer een superweekend!

Tjongejonge, wat een superweekend had Shazli weer zeg. Hij heeft gewoon weer dingen gedaan die hij nog niet eerder had laten zien... Alles op verzoek, dus dat betekent denk ik dat hij echt steeds meer dingen begrijpt en kan uitvoeren. Hij heeft een appel gepakt en opgetild, zijn tong uitgestoken, geknipoogd, zijn middelvinger opgestoken (zijn duim en wijsvinger kon hij al, dus nu was de middelvinger aan de beurt, hihi), ja en nee geknikt toen ik vragen stelde, zijn voet op de manier die ik uitlegde (naar voren, omhoog en naar achteren) terug geplaatst op het planchet. Een medebewoonster wilde hem leren hoe hij een kushand kan geven en hoewel hij zijn hand nog niet helemaal voor zijn mond kreeg, ging de hand wel een heel eind de richting van zijn mond op.

Vorige week schreef ik nog dat ik er aardig doorheen begon te zitten, maar hier krijg ik weer energie en goede moed van natuurlijk. Het leuke is dat Shazli er zelf ook echt lol in lijkt te hebben dat dingen lukken. Hij heeft dan steeds een grote lach op zijn gezicht en zijn ogen stralen gewoon. Echt geweldig om te zien.

Hoop snel meer van dit soort goede berichten te kunnen schrijven hier.

Groetjes, Karin

11 opmerkingen:

 1. Wauw, wat ontzettend fijn voor je!! Langzaam vooruit is ook vooruit!!

  Groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk voor jullie Karin, ik snap dat je hier heeeeeeeeel blij van wordt.
  Ik zal voor je duimen dat het vooruit blijft gaan.
  Doei doei Dikke knuf uit Lisse.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldig Karin, blijf moed houden meid! Met jou positieve energie kan jij een grote hulp voor Shazli zijn, echt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Karin,
  Ik ben er net pas achter gekomen dat je een blog bij houd, wat goed zeg.
  Fijn te lezen dat het met kleine stapjes steeds weer vooruit gaat.
  Hou moed meid ook al is het soms ontzettend zwaar
  Groetjes Simone ( sa forum)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohw meis ben echt heel blij voor je dat er toch nog weer wat vooruitgang inzit
  we denken nog steeds veel aan jullie
  liefs Elske

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Karin Ik lees dit allemaal nu pas, wat erg zeg voor jullie ik du heel hard voor je dat er vooruitgaang gaat komen, en ik lees al goed nieuws dus dat is al goed nieuw....ik wens jullie heel veel sterkte e4n kracht.
  Liefs Marielle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dag karin

  Ik kom er net pas achter dat je een blog bij houdt.Heb nog zo vaak aan jullie gedacht.
  Fijn dat er vooruitgang inzit .
  Ik wens jullie veel sterkte

  liefs miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een positief bericht dat het wel heel langzaam maar toch wel vooruit gaat.
  Hopelijk blijft dat zo al zal het nog een lange weg zijn.

  heel veel sterkte samen !!

  lieve groetjes Ria S.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vandaag las ik dat je een blog bijhoudt over jullie andere leven.
  Wat fijn dat er toch langzaam vooruitgang in zit.
  Heel veel sterkte voor jullie beiden.
  Groetjes, Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk nieuws toch Karin dat Shazli zoveel dingen op verzoek kan doen. Dat betekent echt dat het vooruit gaat, super! Ik duim voor jullie dat deze vooruitgang zich voorzet! Groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Via het SA forum de link naar je blog gekregen en net een aantal posts gelezen. Wat fijn dat er toch steeds wat vooruitgang is, ook al is het een klein beetje.

  BeantwoordenVerwijderen