Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
zaterdag 10 december 2011

Het gaat lekker!

Ik zie dat ik al een maand niets meer heb geschreven hier. Maar ik kom nu weer even updaten zoals dat zo mooi heet.
Shazli heeft sinds een aantal weken een trippelrolstoel. Dat is een stoel waarin hij met zijn benen bij de grond kan en waarin hij dan met zijn benen de loopbeweging kan maken, zodat hij zichzelf binnenshuis kan verplaatsen. Gaat best goed en hij vindt het leuk om te doen. Ook met zijn linkerarm gaat het beetje bij beetje wat beter. Ik stimuleer hem om die arm echt meer te gaan gebruiken als ondersteuning bij bepaalde handelingen en ook dat lukt heel aardig. Eigenlijk gaat zijn hele motoriek geleidelijk aan wel vooruit. Het praten ging helaas slecht; zelfs ik begreep eerlijk gezegd echt niets meer... Gelukkig gaat het de laatste 2 weken weer wat beter. Voor 'vreemden' is het niet te begrijpen denk ik, maar voor ons weer wel.
Verder gaat het communiceren eigenlijk wel goed: hij kan het echt prima aanwijzen op zijn alfabet; hij maakt prachtige volzinnen de laatste tijd.

Vorig weekend is Shazli voor het eerst een heel weekend thuis geweest. Was echt super!!! Ik had bij de thuiszorg een bed, een stalift en nog wat andere hulpmiddelen besteld en die zijn ze 1 december komen brengen. Het huis moest wat anders ingericht worden natuurlijk, maar het staat allemaal prima en zijn eerste weekend is prima verlopen. We hebben er allebei van genoten. Eindelijk geen afscheid hoeven nemen 's avonds en lekker samen ontbijten etc. Over 2 weken, met Kerstmis komt hij weer thuis. Dan zelfs voor 9 dagen, zodat hij met zijn verjaardag en met oud en nieuw thuis is. Vorig jaar was de situatie echt compleet anders: toen was ik echt bang dat het zijn laatste verjaardag zou zijn... En dan nu dit: het is ongelooflijk!!! Heb nu ook echt superveel zin in de feestdagen en het huis is al helemaal in kerstsfeer, klaar om Shazli te verwelkomen.

Denk dat ik belangrijkste dingen nu wel weer heb verteld. Houd jullie op de hoogte hoor, al heb ik eigenlijk geen idee of er nog veel mensen hier lezen...

Groetjes en tot een volgend bericht, Karin

12 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke post!
  Hele fijne dagen samen gewenst alvast
  Tis jullie van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Karin,

  Wat fijn om te lezen dat het goed gaat met jullie. Ik lees nog altijd met je mee hoor. Wat zal het genieten worden zo rond de kerst. Jullie "gewoon" samen thuis. Ik wens jullie dan ook de fijnste dagen en geniet van elkaar.

  Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees nog steeds met je mee hoor. Wat fijn dat het zo goed gaat. Geweldig dat jullie 9 dagen samen kunnen zijn, dat zal zeker heel erg genieten worden.
  Alvast hele fijne dagen.
  Groetjes, Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed nieuws! geniet van de feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi karin. Ik lees nog steeds mee. Ik heb je verhaal in het begin op het wls forum gevolgt en kijk een paar keer per week hier of je weer een update geplaatst hebt.
  Fijn om te horen dat het goed met shazli gaat en dat jullie de feestdagen samen kunnen doorbrengen. Herstellen kost tijd en het zal best goed komen. Wie had dit een jaar geleden gedacht.
  Alvast hele prettige feestdagen, geniet ervan!

  groetjes Marion (mkroontje wls forum)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk, Karin!1 Ik hoop dat het hele fijne dagen voor jullie worden!

  Liefs mariska Kooy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook ik kijk steeds uit naar je updates! En vond het idd al zo lang duren, ik was al een beetje bang dat het niet zo goed ging, omdat je wat teleurgesteld was over de (niet)vorderingen op het spraakgebied. Maar goed om te lezen dat het zo goed gaat! Een hele fijne kerst samen toegewenst!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tuurlijk lees ik mee, ik kijk af en toe of er updates zijn. Hoewel van een grote afstand leef ik met jullie mee en ik denk ik geregeld aan jullie.
  Fijn dat Shazli nu af en toe lekker naar huis kan komen. Hopelijk komt er een moment dat hij definitief naar huis kan komen.
  Hele fijne feestdagen gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoewel ik het meeste wel weet lees ik hier ook nog mee. Goed om te lezen dat het over het algemeen goed gaat. Jammer dat het praten niet wil lukken maar wel fijn dat hij zich met alternatieven toch duidelijk kan maken.
  Alvast een hele fijne kerstvakantie toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ongelooflijk fijn dat er nog steeds sprake is van een vooruitgang en dat jullie straks 9 dagen in deze bijzondere tijd van het jaar samen door kunnen brengen. En dan ook nog eens in je eigen huis. Geniet ervan! Het is jullie zo gegeund.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Lieverds
  wat een leuke nieuwtjes weer allemaal.. en natuurlijk lezen we dit blog nog steeds....Weet hoe geweldig het is geen afscheid te hoeven nemen en samen te ontbijten, echt super! en straks zelfs voor meer dan een hele week.
  gezellig hoor de feestdagen samen...dat hebben jullie wel verdiend.
  Dikke knuffel en veel liefs uit bodegraven.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. lees het nu pas maar kijk regelmatig op de site!!

  BeantwoordenVerwijderen