Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
maandag 7 november 2011

Voor de derde keer een dagje thuis!

Afgelopen zaterdag was Shazli lekker weer een dagje thuis. En het was een bijzondere dag, want hij ging Mariska, de persoon die Shazli zijn leven heeft gered, voor het eerst ontmoeten. Natuurlijk waren en de nodige bedankjes gekocht (maar ja, wat moet je in vredesnaam kopen voor iemand die je leven heeft gered, dat is onbetaalbaar natuurlijk) en nu kon hij die eindelijk zelf overhandigen. Het klikte enorm tussen die 2 en ook met haar man was het helemaal prima. Echt super om dit te mogen meemaken.

Photobucket

Daarna kwamen 2 collega's van Shazli op bezoek en ook dat was echt heel gezellig. Grappig ook dat Shazli echt vraagt naar andere collega's. Zijn interesse in anderen is er nog steeds. Of zou het gewoon nieuwsgierigheid zijn?! In elk geval is hij lekker verwend met lekkere biermandjes en prachtige bloemen.

's Avonds hebben we samen nog een heerlijke kipschotel besteld en hij heeft zitten smullen. Is echt zo leuk om te zien dat hij zo kan genieten van dit soort dingen.

Verder gaat het eigenlijk allemaal zijn gangetje. Kleine stapjes vooruit, maar ook wel dingen gehoord de afgelopen weken waar ik me zorgen om maak: het praten zal waarschijnlijk niet meer verbeteren helaas. Het velum werkt niet goed en dat maakt dat er te veel valse lucht meekomt bij het praten. Is operatief te verhelpen, maar de resultaten zijn vaak niet best en dan moet je je afvragen of je het risico wilt nemen dat een narcose voor iemand als Shazli wel eens niet zo goed zou kunnen uitpakken. In elk geval is de fysio hard met hem aan het werk om een stabielere zithouding te krijgen en dat gaat goed. Betekent dat hij op een andere manier zijn transfers van bed naar zijn stoel enz. kan krijgen. Wel zo makkelijk ook hier thuis straks in december.

Intussen ben ik bezig toch weer te kijken naar een plek dichterbij huis. Maar dat valt echt zooooooo tegen: of het is een huis met alleen maar ouderen, zonder eigen kamer of er zijn wachtlijsten van 3 jaar en langer. Moeilijk hoor.

Maar goed, we gaan door en zien wel hoe het allemaal gaat lopen. Ga ook bij de gemeente een aanvraag doen voor een aanpassing van het huis, zodat Shazli op termijn wat vaker thuis kan komen en dan ook kan blijven slapen in een situatie die beter is dan een bed in de woonkamer. Ben benieuwd hoe dat zal verlopen allemaal.

Wordt weer vervolgd!

Groetjes, Karin

6 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie een gezellig dag gehad hebben en wat Mariska gedaan heeft is inderdaad onbetaalbaar. Mooi dat Shazli haar eindelijk heeft kunnen ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel succes met alles, en blijf intussen maar genieten van die kleine dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat het met hele kleine stapjes toch weer vooruit gaat, en super dat hij Mariska zelf heeft kunnen bedanken.
  Die gezellige dag pakken ze jullie niet meer af.

  alle goeds samen Karin en lieve groetjes Ria S.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat hij toch nog steeds met kleine stapjes vooruit gaat karin. Maar ook dat hij weer een keer thuis is geweest en mariska heeft ontmoet.
  Succes met je aanvraag bij de gemeente en als ik je een goede raad mag geven .Doe de aanvraag samen met iemand die weet hoe het werkt bij een gemeente,anders kan het wel eens een lange tijd gaan duren.
  Tenminste hier duurt het dan altijd heel erg lang.
  liefs miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat fijn dat hij weer een dagje thuis kon zijn. Ik hoop dat er nog snel meer van zulke dagen zullen volgen.

  liefs heidie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat je hem weer een dagje thuis had! Fijn te lezen dat er toch nog steeds stapjes vooruit zijn.
  Groetjes,Brenda

  BeantwoordenVerwijderen