Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
vrijdag 30 december 2011

Thuis!!!

Terwijl ik dit bericht zit te typen, zit Shazli hier naast me. Vorige week zaterdag is hij thuisgekomen om de kerstdagen en zijn verjaardag thuis te vieren. En natuurlijk morgen oud en nieuw. We genieten met volle teugen. Het is druk, want er komt veel bezoek en dat is best vermoeiend voor hem, maar hij vindt het allemaal even gezellig. Maandag ga ik hem naar Den Haag terug brengen. Zal een van de komende dagen nog even een paar leuke foto's plaatsen hier.

Fijne jaarwisseling allemaal van ons beiden.

4 opmerkingen:

 1. Top dat jullie lekker samen de feestdagen kunnen vieren.
  Vast de beste wensen voor 2012 voor jullie beide.
  En Shazli van harte gefeliciteerd en nog vele jaren toegewenst samen met je vrouw.

  Groetjes
  Carla (carretje73 SA)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat jullie samen de feestdagen door kunnen brengen. Shazli, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en heel veel plezier met iedereen die je lief is.
  Ik wens jullie een geweldig 2012 toe.
  Groetjes Yvonne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat fijn dat jullie samen de feestdagen door kunnen brengen! Ik wens jullie niets dan goeds voor 2012!

  Groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat jullie samen de feestdagen door kunnen brengen!! Ik wens jullie alle goeds toe voor 2012!
  Lieve groet,
  Brenda

  BeantwoordenVerwijderen