Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
donderdag 17 maart 2011

Toch nog goed afgelopen!

Tjongejonge, wat een rare dagen zijn dit zeg. Ik wilde vanmorgen tegen kwart voor 8 in de auto stappen om naar Shazli te gaan, word ik gebeld door een verpleegkundige dat ik niet hoef te komen... Het was hem gelukt de sonde door te spuiten en alles was weer open. Denk dat die cola de hele nacht flink aan het bruisen is gegaan en de boel los heeft gemaakt of zo. Hihi. In elk geval hoefde Shazli lekker niet naar het ziekenhuis en kon hij ook weer gewoon zijn medicijnen krijgen toegediend. Hij had die natuurlijk sinds gisteravond niet meer kunnen krijgen en dan zie je toch echt aan hem dat hij meer pijn in zijn armen en benen heeft jammer genoeg. Ik kon dus gewoon naar mijn werk gaan. Mijn dag was dus een stuk rustiger dan ik vanmorgen vroeg verwacht had. En belangrijker: die van Shazli ook!!!

Wordt weer vervolgd...

Groetjes, Karin

3 opmerkingen:

 1. Ha ha..ja normaal heb ik het ook niet zo op cola..maar deze keer driemaal hoera !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar cola al niet to dient! Goed om te lezen hoor! Blij dat ik je blog heb gevonden!!! En dat we elkaar in real live hebben ontmoet!
  Hou vol!!! Jullie gaan er echt komen!
  Lieve groetjes hoor!
  Marion

  BeantwoordenVerwijderen