Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
dinsdag 22 februari 2011

Hij gaat nog steeds lekker!

Ook afgelopen weekend ging het weer goed met Shazli. Zaterdag was hij heel actief en probeerde hij te praten als Henna of ik iets vroeg aan hem. Zette heel veel kracht en er kwamen wat geluidjes uit. Nog geen woordjes, dat zou ook te mooi zijn natuurlijk, maar het geeft wel hoop. Zondag was hij iets minder fit, was duidelijk moe van zijn inspanningen van zaterdag, en dutte af en toe even in. Maar na een bezoekje aan het restaurant werd hij weer goed wakker!
De wond in zijn keel, waar het tracheostoma heeft gezeten, is netjes genezen en goed dicht. Daar kan dus geen bacterie meer langs naar binnen!!! Heb gisteren wel met de fysio gesproken, want Shazli heeft veel pijn in zijn rechterbeen en linkerarm en er moet gekeken gaan worden waar dat vandaan komt. En zo is er altijd wel wat... Maar het eten gaat goed, het braken blijft weg en de diarrhee ook, dus ook dat is prima natuurlijk.

Groetjes, Karin

4 opmerkingen:

 1. Wauw zeg, wat ontzettend fijn om te horen! Hopelijk krijg je van deze positieve berichten over Shazli zelf weer een beetje energie...
  Liefs, ralph en Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Karin en Shazli, we zijn echt blij dat er zoveel goeds te melden is en we duimen natuurlijk dat dat zo blijft! Het afscheid van Anja was echt heel erg mooi omdat het zo persoonlijk was. We proberen er zo goed mogelijk te zijn voor Ad en Niki de komende tijd, maar denken ook aan jullie. We proberen zo vlug mogelijk bij je langs te komen Shazli. Doe je best vent en jullie allebei weer heel veel sterkte!!
  Liefs, Johan en Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow Karin wat heerlijk om te lezen dat het zo lekker gaat met Shazil. Ik duim heel hard dat de vooruitgang zo rap door blijft gaan. Ik begrijp dat hij nu nog niet kan spreken maar communiceert hij wel op een andere manier? Bijvoorbeeld door dingen aan te wijzen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat!! oo ik hoop zo voor je dat hij wat gaat zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen