Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
donderdag 10 februari 2011

Goed en slecht nieuws...

Maandag is het tracheostoma verwijderd. Goed nieuws dus. Het wondje ziet er keurig uit en moet nu genezen natuurlijk. Normaal gesproken sluit het zich snel, dus hopen we dat dat bij Shazli ook het geval zal zijn.

Helaas is er ook minder goed nieuws... Het braken lijkt weer helemaal terug te zijn. Zondagavond begon het weer en de laatste anderhalve dag is het ook bruin van kleur (bloed???) wat er allemaal uit komt. Gisteravond is er voor de zekerheid toch een dokter bij gehaald. Die heeft Shazli helemaal onderzocht en er lijkt niets acuuts aan de hand te zijn. Hij heeft geen koorts, geen verhoogde of juist verlaagde bloeddruk of zo, dus het is op dit moment nog even een raadsel waar het braken en die kleur vandaan komen. Vandaag ga ik natuurlijk weer opnieuw met Shazli's eigen arts overleggen, want die toestand van dat braken duurt me nu echt te lang. Is voor kerst al begonnen en keert na een paar dagen dat het goed lijkt te gaan toch elke keer weer terug. Supervervelend voor Shazli omdat je ook ziet dat hij telkens even echt misselijk lijkt te zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de bijkomende dingen als te weinig voedingsstoffen en vocht binnenhouden etc..

Ik houd jullie op de hoogte, al is het door alle drukte met alles om Shazli's ziek zijn heen een beetje hectisch hier de laatste weken.

Groetjes, Karin

4 opmerkingen:

 1. Lieve Karin,

  heel veel sterkte.
  Ik hoop dat ze snel de reden van zijn misselijkheid vinden..dit is wel erg vervelend voor hem.
  Aan de andere kant wel fijn dat die tracheostoma verwijderd is, kan die niet meer voor vervelende complicaties zorgen.
  knuffel voor jullie alletwee...
  liefs Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hou vol he meis. Het is wel steeds twee stappen vooruit en 1 achteruit, maar er zit nog wel steeds voortgang in naar mijn idee.
  Sterkte, je bent een kanjer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het toch dat ze er maar niet achter kunnen komen wat er mis is. Heel veel sterkte gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Shazli en Karin,
  Een heleboel goed nieuws jongens! Jammer dat zijn maag weer zo opspeelt de laatste dagen, maar voor de rest klinkt het goed. We zouden eigenlijk vandaag langskomen Shazli, samen met Carla en Ad. Het gaat alleen zo slecht met ons schoonzusje Anja dat we echt niet weg kunnen dit weekend. Gelukkig brengen Ad en Carla je de groetjes over van ons want die komen je vandaag wel opzoeken. Wij komen ook snel een keer langs, maar je moet nog even geduld hebben. Weer heel veel sterkte voor jullie allebei, liefs van ons allemaal, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen