Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
donderdag 23 december 2010

Bacteriën foetsie!!!

Gistermiddag was er op de afdeling van Shazli een kerstborrel voor de bewoners en hun mantelzorgers. Omdat woensdag sowieso de dag is dat ik naar Den Haag ga, was ik er natuurlijk bij en ook mijn moeder was mee. Alle bewoners kregen een leuk cadeautje en Shazli zat zijn ogen uit te kijken. Merkte na een uurtje of zo wel dat hij moe werd van al die indrukken. Zoveel mensen in een ruimte zijn natuurlijk wel heel veel prikkels. We zijn toen naar zijn eigen kamer terug gegaan en daar heeft hij nog wat tv zitten kijken. Intussen hadden we wel het goede nieuws gekregen dat de uitslagen van de laatste kweekjes goed waren! Dat betekent dat hij van die bacteriën verlost is nu. Hopelijk blijven die lang en ver weg voortaan!!! Verklaart misschien ook dat hij genoeg energie heeft om aan de slag te gaan: hij hoeft de energie die hij heeft nu niet meer in het vechten tegen die bacteriën te steken.
Vandaag kreeg ik echter wel een telefoontje dat ze hem een maagbeschermer hebben gegeven, omdat hij hij wat sondevoeding heeft opgegeven. Kreeg hij in het andere vp-huis standaard, maar hier niet. Blijkt hij toch nodig te hebben. Nou ja, dat is gelukkig niet zo heel erg. Al verbaast het me wel een beetje dat hij zo makkelijk last heeft van zijn maag, terwijl hij eigenlijk altijd alles goed verdroeg. Maf dat ook dat soort dingen veranderen...

Verder deed hij trouwens gisteren weer een aantal dingen die hij afgelopen weekend ook had gedaan, maar nu uit zichzelf! En leek het wel of hij soms dingen wilde zeggen. Maar goed, dat kan ook technisch (door het tracheostoma gaat er geen lucht langs zijn stembanden) nog niet, dus daarop moeten we nog wachten en maar hopen dat dat ooit gaat gebeuren. Hopelijk gaan ze daar wel op korte termijn mee aan de slag, met het trainen om naar een verwijderen van dat ellendige buisje over te gaan. Maar goed, zoals met alles geldt ook hiervoor inderdaad weer geduld, geduld en nog eens geduld...

Intussen komen de kerstdagen steeds dichterbij en merk ik dat ik het helemaal niets vind dat we niet samen zijn die dagen. Ik ga dus beide dagen naar Den Haag. 1e kerstdag alleen en 2e kerstdag met mijn moeder en Ger. Hopelijk kunnen we kerst 2011 wel op een of andere manier samen in Oosterhout vieren. En aan oud en nieuw denk ik helemaal nog maar niet...

Ik wil graag ook iedereen alvast heel fijne dagen toewensen. Geniet van het feit dat je de mensen waar je van houdt om je heen hebt en wens dat je dat nog heel lang zo kan houden. Shazli kan het niet zeggen, maar ik weet zeker dat ook hij jullie een heel goede kerst toewenst.

Groetjes, Karin

6 opmerkingen:

 1. Lieve Karin & Shazli,

  Een bacterie vrije start! Wat een mooi kado aan de vooravond van de kerst. Geweldig!

  Stapje voor stapje de goede kant op...

  De allerbeste wensen, Willy & Mohamed

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat de kweekjes goed bleken te zijn en wat een goede beslissing om naar je hart te luisteren en gewoon beide kerstdagen naar hem toe te gaan.

  Grt,
  Ingen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Karin wat goed dat je dit blog bijhoudt. Heel fijn voor jezelf en voor Shazli ook misschien later. En wat een goede berichten ook.
  De beste wensen voor jullie in het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi karin,
  Wat super dat de uitslagen goed zijn !!
  Ik ben erg blij met dit blog....moet er nog een beetje aan wennen maar heb hem nu bij mijn favorieten opgeslagen.
  Ik wil jullie allemaal fijne kerstdagen wensen. Doe sjazli d egroetjes van me...heeft hij trouwens de kerstkaart nog ontvangen? waarschijnlijk op het oude adres.
  Groetjes aan je moeder en tot gauw.

  knuffel Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een verhaal. Je leest wel eens in de krant van mishandeling maar verder sta je er eigenlijk niet bij stil wat het bij de slachtoffers en hun familie teweeg brengt.
  Karin, ik wens jullie heel veel sterkte en hoop dat 2011 een goed jaar voor jullie wordt.

  Liefs Helga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve karin en Shazli ben ene paar dagen niet op jullie blog geweest en dit raakt me heel ergwat je schrijft (even gekopierd)


  Ik wil graag ook iedereen alvast heel fijne dagen toewensen. Geniet van het feit dat je de mensen waar je van houdt om je heen hebt en wens dat je dat nog heel lang zo kan houden. Shazli kan het niet zeggen, maar ik weet zeker dat ook hij jullie een heel goede kerst toewenst

  Zit er ene potje mee te janken zo raakt het me maar het is wel de waarheid en dat realiseren veel mensne zich vaak niet (ik toevallig wel net als genieten van de kleine dingen in het leven.

  dikke knuffel yvon

  BeantwoordenVerwijderen