Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
zaterdag 7 april 2012

Geïnstalleerd!

Nou, 'we' zijn geïnstalleerd hoor. We waren donderdag mooi op tijd in Tilburg en het was echt super om weer terug te zijn en de hartverwarmende reacties van het personeel dat Shazli anderhalf jaar geleden inmiddels alweer heeft behandeld en verzorgd mee te maken. De arts, fysio en ergo kwamen dezelfde middag al langs en Shazli moest meteen laten zien wat hij kon. Stalift??? Doen ze niet aan als het niet per se hoeft. Er werd dus een turner (draaischijf) gehaald en daaraan moest hij zichzelf omhoog trekken en dan rechtop staan. Deed hij prima, dus daarmee worden voortaan de transfers gedaan. We hebben het gevoel dat het hard werken wordt, maar daar gaan we ook voor natuurlijk. Hij krijgt sowieso meer therapie dan in Den Haag. Het personeel vindt hem al helemaal leuk. Hij valt ook enorm op, want de jongste medebewoner op zijn afdeling is 69!!! Hij haalt de gemiddelde leeftijd dus flink omlaag. Gelukkig vindt Shazli oude mensen erg leuk en aardig, dus hij heeft er totaal geen problemen mee.

Na de eerste nacht is hij alweer mee naar huis gegaan voor het lange paasweekend. Hij zit nu dus hier lekker Egyptische filmpjes op internet te kijken. Maandagavond gaat hij weer terug en dan hopen we dat hij volgende week al wat therapie kan krijgen. Hij is klaar voor de strijd voor verdere vooruitgang!

Fijn paasweekend allemaal!

Groetjes, Karin

3 opmerkingen:

 1. Super Karin,
  Geniet lekker van de Paasdagen !!!

  groetjes Ria S.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi lieve Karin en Sjazli
  Ik hoop dat hij Sjazli in Tilburg net zovee vooruit zal gaan als in Den Haag...en dat hij er snel zijn draai (op de schijf....hahahaa) zal vinden.
  Het klinkt allemaal heel positief.
  Veel liefs en knuffels voor jullie beiden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Karin en Shazli,
  Fijn te horen dat het zo goed gaat. En wat heerlijk dat jullie nu shazli zo dichtbij is meer van elkaar kunnen genieten.
  Ik weet zeker Shaz dat je nog vooruit kan gaan, kijk wat je nu al hebt bereikt en volgens mij zit er nog veel meer in.
  Jij bent 1 van de redenen dat ik mijn werk zo leuk vind. Iemand vooruit zien gaan is het mooiste om te zien.
  Veel gezelligheid samen en ik ben blij dat ik op deze manier kan lezen hoe het met je gaat. Dikke kus Bianc

  BeantwoordenVerwijderen