Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
dinsdag 17 april 2012

Aan de bak!

Het is hard werken in Tilburg voor Shazli, maar ja, daar ging hij voor. Hij krijgt veel therapie en dat wordt nog meer, maar daarover later meer. Inmiddels heeft hij zijn draai helemaal gevonden. Hij trippelt het hele huis door en heeft op zijn manier weer zijn praatje met zijn tafeldames. Hij vermaakt zich prima met tv en computer tussen de therapiemomenten door en natuurlijk krijgt hij ook zijn bezoek.

Vandaag was mijn moeder op bezoek en ik dus niet, maar er was goed nieuws. Hij heeft bij fysio een heleboel testen gehad en vandaag kwam de uitslag: zijn beenspieren zijn te kort en dat maakt dat het moeilijk is om te lopen en de benen helemaal te strekken. Dat lijkt slecht nieuws, maarrrrrr.... hier is bijna altijd iets aan te doen door heel intensief te oefenen. De beenspieren zouden dan weer langer worden en de fysio denkt (geen garantie natuurlijk) dat het dan mogelijk zou moeten zijn om wat stappen te zetten. Het is super om te merken dat ze hier zo goed kijken naar wat er aan de hand is, dat er dan een fysieke oorzaak blijkt te zijn en dat er dan ook meteen een plan de campagne komt. Shazli gaat dus vanaf volgende week naast de gewone therapiemomenten ook elke dag nog eens 20 minuten trainen/oefenen speciaal gericht op die beenspierverlenging. Het zal toch niet waar zijn... Dan komt er echt een droom uit! Een paar stappen kunnen lopen, maakt een wereld van verschil. Bijv. thuis kunnen komen wonen, met de eigen auto mee kunnen rijden, een keer naar Egypte kunnen gaan en noem maar op.
Duimen jullie allemaal mee dat het gaat lukken?

Ook is de spraakcomputer binnen. Ik ben benieuwd hoeveel makkelijker dat het communiceren maakt. Denk dat het Shazli een hoop energie bespaart.

Goed nieuws dus allemaal!

Groetjes, Karin

14 opmerkingen:

 1. Ooo wat zou dat fijn zijn!! Ik kan me voorstellen dat een paar stapjes inderdaad een wereld van verschil zijn!! Ik zal voor jullie duimen hoor!

  Groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw dat zou helemaal fantastisch zijn als dat zou lukken !!! Heel veel succes.Wat een ander tehuis al een wereld van verschil kan maken !!

  groetjes Ria S.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik duim zeker mee wat dat zou inderdaad heel mooi zijn. En ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met de spraakcomputer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een goed nieuws allemaal, en het zou fantastisch zijn als hij weer een paar passen zou kunnen lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje Karin wat een heerlijk positieve blog. Wat zou het super zijn voor Shazli als hij wat stappen zou kunnen zetten. Zo zie je maar een verhuizing brengt meer dan goeds. Die Shazli is toch maar een knappe vechter zeg. Lieve groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat klinkt allemaal goed Karin! Toch wel een hele verbetering waar hij nu zit. Ik ga duimen voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig nieuws zeg, hopelijk gaat het goed en zal het ondenkbare, werkelijkheid worden.
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk nieuws Karin.
  Dat kon je wel even gebruiken.
  Fijn dat hij het naar zijn zin heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een goed nieuws, dat zou geweldig zijn. Ik ga hard voor jullie duimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. dat is heel goed nieuws zeg.Ik duim voor jullie dat deze droom (en nog zoveel meer) uitkomen mag

  groetjes,Marika

  BeantwoordenVerwijderen
 11. dromen zijn GEEN bedrog en wonderen BESTAAN echt...ik ben zo vreselijk blij voor jullie... love you.

  BeantwoordenVerwijderen