Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
maandag 5 september 2011

Dagje naar huis!

Na de dip van vorige week gaat het gelukkig weer goed. Shazli heeft weer zin om te oefenen en is, nu hij vroeger gaat slapen, ook weer een heel stuk fitter. Hij mag nu officieel ook alles eten, het enige dat nog niet mag zijn heel harde dingen, zoals een reep pure chocolade of zo. Maar goed, dat is niet iets wat hij zal missen... En ook rijst moet nog uitgeprobeerd worden, want je hebt zo een korrel in het verkeerde keelgat zitten natuurlijk.

Komende zaterdag komt hij voor het eerst sinds 13 maanden een dagje naar huis. De taxi is besteld, net als een oprijplaat. Was nog een heel gedoe om dat laatste te regelen, want die zijn dus niet via de Welzorg of zo te lenen. Kan alleen gekocht worden, dus dat heb ik dan maar gedaan. Als het goed is, hebben we hem eind van de week hier. Hopelijk past het en kan Shazli makkelijk naar binnen.

Ongevraagd heeft hij al aangegeven wat hij wil eten: hij wil een barbecue met vis en kip, friet en cola. Natuurlijk ook lekkere sausjes. Nee, de bourgondiƫr in Shazli is niet verdwenen. Nu maar hopen dat het droog is, maar ook als het dat niet is, gaan we toch proberen de bbq aan te zetten hoor!

Groetjes, Karin

3 opmerkingen:

 1. Oh Karin, wat spannend dat hij een dagje naar huis mag.
  Hopelijk is het prachtig weer zodat jullie gezellig samen kunnen BBQen.
  alle goeds gewenst van Ria S.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach gos....wat heerlijk om te lezen. Wat fijn joh, dat had je een jaar geleden vast niet durven hopen! Ze voorspellen mooi weer dit weekend, dus met die BBQ gaat het vast helemaal goedkomen. Een heel fijn weekend gewenst vast!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een heerlijk vooruitzicht zeg!! En weer of geen weer, die bbq gaat aan natuurlijk! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen