Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
zondag 14 augustus 2011

Lang geleden

Het is alweer 4 weken geleden dat ik een bericht heb geplaatst hier. Beetje een rommelige tijd gehad zeg maar... Ik ben eerst zelf op vakantie geweest en na een weekje thuis geweest te zijn, ben ik afgelopen week met Shazli op vakantie geweest naar Lunteren, op De Veluwe. Gisteren zijn we terug gekomen en het was super! Shazli heeft genoten, al is hij nu wel behoorlijk moe: het is niet niks al die indrukken en prikkels die hij heeft gehad daar.

Overigens gaat het goed met hem. Het praten ontwikkelt zich helaas even niet zoals gehoopt, maar hij probeert met spellen via een alfabetblad zijn praten aan te vullen en meestal komen we er dan wel uit. Het eten gaat prima en de rest eigenlijk ook wel.

Tijdens onze vakantie afgelopen week kregen we te horen dat hij volgende week in Breda in een verpleeghuis kan komen. Had er niet op gerekend dat het zo snel zou gan en heb er dus goed over na moeten denken, maar ik denk dat we het gaan doen. Is hij lekker dicht bij huis en dat maakt het allemaal weer een stuk makkelijker voor het bezoek. Ook daar krijgt hij de therapie die hij nodig heeft natuurlijk! Ga morgen nog even bellen met de zorgcoördinator van daar en dan zal er eind van de week wel een verhuizing komen.

Over de vakantie zal ik deze week meer vertellen en dan zal ik een aantal foto's plaatsen ook. Hij heeft zulke leuke dingen gedaan daar!

Groetjes, Karin

3 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie zo'n goede vakantie gehad hebben. En wat zal het heerlijk zijn als hij zo dichtbij zit. Aan de ene kant weer een hoop geregel maar aan de andere kant heb je nu nog vrij dus dat scheelt weer. Succes met alles en leuk als je van de week nog een paar foto's laat zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat jullie zo genoten hebben en dat hij nu wat dichter bij huis komt
  gr miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben! Ben benieuwd naar de foto's. En wat lekker dat hij straks weer wat dichterbij zit. Nu misschien een hoop geregel &druk,maar dat levert straks weer veel meer rust op voor jullie. Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen