Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
dinsdag 29 januari 2013

Lang geleden...

Inmiddels is het echt veel te lang geleden dat ik ons blog heb bijgewerkt. Maar is er heel wat gebeurd in die tijd, waardoor internetten even op een heel laag pitje heeft gestaan.
Kort na ons trouwen is Shazli verhuisd, maar dat had ik nog verteld hier. Daar maakt hij behoorlijk grote ontwikkelingen door. Hij gaat zijn linkerhand steeds meer gebruiken en loopt daar in huis enkele keren per dag met een walker. Dit is een hoge rollator, waardoor hij veel steun heeft en zich dus lopend kan verplaatsen. Niet de heel dag door natuurlijk, maar op bepaalde momenten beweegt hij zich op deze manier voort.
3 keer per week krijgt hij fysiotherapie: 2 keer per week aan huis en 1 keer per week gaat hij naar de praktijk, waar hij ook moet fietsen en met een bal kaatst enzo. Vindt hij helemaal super natuurlijk. Daar leert hij ook tussen 2 mensen in te lopen en dat gaat goed!
Ergotherapie doet hij elke dag zelf en een keer per twee weken komt de therapeute langs om te kijken of het goed gaat en of er nieuwe dingen bij kunnen.
Vanaf deze week gaan we kijken of er toch weer logopedie ingezet kan worden. Ben benieuwd!

10 december zijn we ook zelf nog eens keer verhuisd. We wonen nu in een appartement waar Shazli heel makkelijk zelf kan rondtrippelen. Geeft hem een hoop bewegingsvrijheid. Afgelopen week zijn ze hier komen kijken voor wat aanpassingen in de badkamer. Ook zijn rolstoelen angevraagd en een walker, zodat hij die hulpmiddelen straks voor eigen gebruik heeft. Hopelijk gaan ze de aanvragen allemaal honoreren.

Denk dat dit het belangrijkste nieuws wel weer was. Ik zal nu weer proberen wat vaker updates te geven.

Groetjes,Karin

2 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig nieuws Karin. Fijn dat Shazli meer dingen zelf kan doen in jullie eigen huis, dat geeft hem vast een grote boost in eigenwaarde.
    Groetjes Yvonne.

    BeantwoordenVerwijderen

  2. geweldig nieuws !!

    liefs van mij en ALy

    BeantwoordenVerwijderen