Woensdag 11 augustus 2010 stond onze wereld ineens op zijn kop. Shazli ging die avond (het was de eerste dag van de Ramadan) even naar zijn flat om wat dingen op te halen. Hij kwam maar niet terug naar mijn huis en later op de avond bleek dat hij het slachtoffer was geworden van een misdrijf waarvan je je in de verste verte niet kunt indenken dat je daar ooit mee te maken krijgt. In het ziekenhuis aangekomen bleek dat hij in coma lag. Ook kon hij niet zelf ademen. Gelukkig pakte hij het zelf ademen de zaterdag erna weer goed op. Dat was stap 1. Nu 'alleen' nog wakker worden... En dat wilde helaas maar niet lukken. Hij heeft een week of 5 in volledige coma gelegen, en daarna werd hij een beetje 'wakker'. Hij deed zijn ogen steeds meer open, ging wat mensen volgen en leek wat tv te kijken. Ook bewoog hij zijn armen en benen wat. Hij ging dus over naar de vegetatieve toestand zoals ze dat dan noemen.Na in totaal 9 weken op de IC te hebben gelegen is hij op 14 oktober naar een verpleeghuis in Tilburg gegaan. Beetje bij beetje lijkt er iets meer bewustzijn te komen en vanaf 13 december gaat Shazli een zintuiglijk prikkelprogramma volgen in Den Haag om te zien of er nog meer vooruitgang te behalen is. Op dit blog kun je volgen hoe het verder gaat...
vrijdag 3 februari 2012

Het blijft vooruitgaan!

Ik zie dat het al een maand geleden is dat ik heb gepost. Het is een drukke maand geweest en ik moet ook eerlijk zeggen dat ik behoorlijk moe aan het raken ben. Vandaar ook dat het posten hier er bij in geschoten is.

Met Shazli gaat het goed. Hij is dit jaar heel erg gemotiveerd om vooruit te komen en dat laat hij zien ook. Hij kan inmiddels tussen de brug staan. De fysio houdt hem dan nog wel bij zijn broekband vast aan de achterkant, maar ik vind het toch heel positief. Er wordt nu druk geoefend om de balans beter te krijgen, maar dat komt hopelijk mettertijd goed. Het zou super zijn als hij zou kunnen staan, desnoods het met een hulpmiddel.
Verder gaat het praten ook weer iets beter de laatste anderhalve week. Hij heeft nu ook een spraakcomputer op proef, maar dat is alleen nog bij de logo.

"De jacht" op een plekje dichterbij huis gaat intussen gewoon door. Komende maandag ga ik in de buurt van Tilburg kijken. Ben benieuwd, al weet ik nu al dat ook daar een wachtlijst is.

Wordt zoals gebruikelijk weer vervolg. Hopelijk met weer zulke goede berichten.

5 opmerkingen:

 1. Wat fijn om te lezen dat er nog steeds zo'n vooruitgang is! Dat geeft de burger moed. Denk je wel om jezelf?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat er nog steeds vooruitgang is! Het zou toch fantastisch zijn als hij dichter bij huis ook goed op zijn plaats zou zijn.

  Groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed zeg, toch nog steeds vooruitgang, al zijn het kleine stapjes. Ik duim voor jullie dat het steeds beter zal gaan en dat je een fijne plek kunt vinden wat dichterbij jouw huis...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat het nog steeds vooruitgaat met Shazli! Hoop ook voor jullie dat hij een plekje dichterbij kan vinden!
  Groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat fijn dat er nog steeds vooruitgang is. Hopelijk vind je snel een plekje dichter bij huis.

  liefs Heidie

  BeantwoordenVerwijderen